Lotus Fietsen

Ons eigen huismerk;

De Lotus racefiets.

Een betaalbare maatwerk racefiets met een full carbon frame. De Lotus racefiets maakt het mogelijk!

De carbon frames komen uit China en vaak zelfs uit dezelfde fabrieken waar de ‘grote fiets-producenten’ deze inkopen.
Daar doen wij, in tegenstelling tot die zelfde grote fiets-producenten, niet moeilijk over.

Voor alle duidelijkheid: wij importeren GEEN namaak merkframes! En werken ook niet mee aan merken-fraude!

Omdat wij alleen fietsonderdelen betrekken van producenten die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen en wij deze kwaliteit continu controleren kunnen wij 2 jaar garantie geven op zowel frame als onderdelen.sticker achter

De frames krijgen na binnenkomst een uitgebreide kwaliteitscontrole en worden vervolgens in onze eigen werkplaats tot een complete racefiets opgebouwd.

Bij het samenstellen van een “custom build” racefiets kan je kiezen uit diverse modellen. Hier van hebben wij drie verschillende fietsen als standaard model uitgevoerd.

Deze vormen onze collectie Lotus racefietsen. Deze modellen worden geleverd in een vast design. In diverse kleuren en natuurlijk mogelijk met afmontage naar keuze.

 

Van alle modellen hebben wij een “showroom-model” samengesteld welke tegen meer- of minder-prijs is aan te passen naar jouw eigen wensen.

De Guiseppe is een slooping frame.Dit model is al vele jaren geliefd bij een grote groep fietsliefhebbers.guiseppe

Het lijkt op het lijf geschreven voor renners die vaak de bergen opzoeken.Er wordt namelijk beweerd dat met een slooping frame een betere dalingspositie is te verkrijgen.   Ook zou het frame lichter te bouwen zijn als het traditionele rechte frame of als het aero-frame. Vaak wordt dit model gekozen door de ‘kleinere’ renner, maar ook voor de wat langere fietser is op dit model een uitstekende zitpositie te behalen.

 

 

 

Het tweede model uit onze collectie is de Fransesco. Dit is een Aero frame. Italie kent vele Fransesco’s die grote daden hebben verricht op de racefiets. Bij dit model zie je een van hen, Fransesco Moser, zo maar een grandioos uurrecord rijden. Of over de kasseien van Parijs-Roubaix denderen. Degelijk ogend en tevens supersnel door zijn geweldige aero-dynamica.

 

Met de Nuovo speelt de Lotus in op de fiets van de toekomst.

schijfremmenAlle ” grote” fietsfabrikanten komen in 2015 met een model racefiets met schijfremmen. Overgewaaid vanuit het mountainbiken gaan de schijf- remmen ook steeds vaker op de racefiets toegepast worden.

De Lotus presenteert de Nuovo.Met hydraulische schijfremmen en afgemonteerd met het stijlvolle nieuwe 105 (5800) schakelsysteem. Van Shimano en dus niet van de italiaanse huismerken. Simpelweg omdat deze (nog) niet op dit systeem zijn over gegaan.
atb

 

Wij hebben op dit moment (nog) geen ATB fietsen in ons standaard assortiment.

Ik kan wel custom-build een ATB fiets afleveren.

En  je kunt ook bij Cicli-Lotus terecht voor reparatie, onderdelen en onderhoud.