Custom Build

Custom Build, Bicicleta personale of op zijn gewoon hollands; op maat gemaakt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Jij bent op zoek naar een nieuwe racefiets. Dan kan je natuurlijk kiezen voor een standaardmodel van een al dan niet ” gerenommeerd” fietsenmerk. Je gaat naar een fietsenwinkel en zoekt er een uit. In de meeste gevallen wordt je maat opgenomen om de framehoogte te bepalen. Niets ten nadele van de gemiddelde fietsenverkoper,maar daar blijft het meestal bij. Want hoe vaak krijg jij dan de fiets mee die in de winkel op voorraad staat? Dan wordt er verder niet meer gekeken of de voorsprong juist van lengte is, de cranck van goede lengte is, het stuur van goede breedte is….

En zo doet De Lotus het;

We beginnen met een advies gesprek onder het genot van een kop koffie of thee. koffiefietsHierbij kijken we samen welke fiets voor jou het meest geschikt is. Ben je een toerrenner die wekelijks met vrienden een rondje maakt op neerlands platte wegen (al dan niet met een bakske koffie onderweg)? Of ben jij de toerrenner die ook uitdagingen zoekt in het beklimmen van limburgse heuvels of buitenlandse bergen? Of ben jij de wedstrijdrijder die op zoek is naar een supersonisch snel race-monster? Of wellicht zit jij daar ergens tussen in.

In alle gevallen gaan we er samen voor zorgen dat jouw fiets helemaal wordt zoals jij dat wenst. Zo kan je zelf de kleurstelling bepalen. Als ook het design van die kleuren en de bestickering. Cicli-Lotus doet alles in eigen beheer en vrijwel alles is mogelijk. Zo kan je er voor kiezen om de fiets jouw eigen naam te geven. Dan is hij pas echt uniek!

Natuurlijk hangt aan iedere wens een prijskaartje. Maar je zult er van versteld staan hoe onze prijzen zich verhouden tot de “grote” merken. Waar je voor (veel)meer geld hetzelfde materiaal krijgt. Maar dan niet in jouw eigen stijl.

Vervolgens wordt je helemaal opgemeten.Zo dat alle maten van de fiets straks aansluiten bij jouw lichaam. In combinatie met jouw doelstellingen en persoonlijke voorkeuren komen we dan tot een fiets die compleet bij jou past.

Afhankelijk van jouw wensen en budget gaan we dan ook samen kijken naar wat voor “groep” er op komt, welk zadel, stuur, wielen, etc, etc…    Echt op maat gemaakt dus.

Je kunt bij ons kiezen uit verschillende modellen Carbon frames. Zowel Race, ATB, Cross als tijdrit modellen. Verder hebben wij een (beperkte) keuze uit aluminium fietsen. In alle gevallen blank besteld en in eigen beheer geassembleerd.

 

dedacciai

bezoek de Dedacciai website

dedacciaifiets

 

 

 

Naast de door ons zelf geimporteerde frames leveren wij ook frames van Dedacciai.

Deze worden dan wel compleet door ons afgemonteerd. Dus de werkwijze van custom build blijft hetzelfde.

 

 

campa groepDe keuze van “groepset” is afhankelijk van doelstelling, budget en persoonlijke voorkeur. Onze huismerken zijn Campagnolo en Miche. Maar alle merken zijn leverbaar. Dit geldt ook voor keuzes in zadel, wielen, stuur, bandjes, stuurlint etc, etc,…..

In het advies gesprek zullen we ook bekijken of je beter kiest voor een triple, een dubbel of een compact.

Naast de traditionele remmen heb je bij ons ook de mogelijkheid om te kiezen voor schijfremmen. Hier hoort wel een passend frame bij. Even als wielen met geschikte naven en shifters die een combinatie mogelijk maken van hydaulisch remmen en mechanisch schakelen.

 

Kortom:  Ken niet bestaatAlles is mogelijk. Vraag hier meer informatie aan of kom gerust eens langs voor een vrijblijvend advies.